Құрамы:
Күріш — 0,5кг
Пияз (жуа) — 2 дана;
Картоп- 0,6-0,8кг;
Сәбіз — 0,6-0,8кг;
Ет — 1кг;
Тұз — дәміне қарай.
Картоп, сәбіз және ет қанша көп болса, сонша дәмдірек болады:)
Дайындалуы:
Ең алдымен, күнделікті тағам пісіріп жүрген қазанды алыңыз.
Енді етті орташа қылып турап, майға қуырыңыз.
Ет қуырылып жатырғанда, сәбіз бен картопты тураймыз(дөңгелек, төртбұрышты, өзіңіздің қалауыңызша) және бөлек-бөлек май құйылған сковородкада пісіріп аламыз. Картопты пісірерде тұздап алыңыз.
Ет, сәбіз және картоп дайын болғанда, қазандағы еттің үстіне, алдымен пиязды, содан соң сәбіз бен картопты әдемілеп қоямыз. Ең үстіне жуылған, тұздалған күрішті саламыз. Араластыруға болмайды! Қайнаған су құямыз. Су күріштен 1,5см-ге көбірек болуы тиіс. Өздеріңіз түсінгендей, әр өнімді жекелеп тұздап аламыз. Алайда, тұзды мөлшермен қосыңыз:)
Қазанның қақпағын жауып, тағамды 20-25 минутта төмен отта пісіреміз. Піскен соң, 10-15 минут қақпағын ашпаймыз)
Содан соң, қазанды тарелканың дәл ортасына төңкереміз.
Маклюбеге өз қалауыңыздағы салатты қосасыз. Мысалы, қызанақ пен қиярдан жасалған салат қосуға болады. Салатты 5-6 жерге қоясыз және арасына айранды құйып, көкшөппен әрлесеңіз болады.
Астарыңыз дәмді болсын!

Жарнама

error: !!!Мақалаларды рұқсатсыз пайдалануға болмайды!!! Сайттағы мақалаларды тек қана жеке басыңыздың қажеттілігі үшін пайдалануға немесе ағартушылық мақсаттарда ғана көшіруге болады. Мақалаларды сайт әкімшілігінің жазбаша рұқсатынсыз коммерциялық баспа өнімдерінде жариялауға, теле-радио хабарларға пайдалануға және басқа да коммерциялық мақсаттарға пайдалануға болмайды. Мысалы, газет-журналдарда жариялау, телебағдарлама сюжетіне пайдалану сынды әрекеттер редакцияның жазбаша рұқсатынсыз жасалмау керек.
Яндекс.Метрика