Слоённое тесто құрамы:
0,5л.мұздай су
1жұмыртқа
200гр.маргарин
жарты лимон суы
4 стакан ұн
Дайындалуы:
Маргаринді ұнға ірі теркадан өткізіп, араластырамыз. Мұздай суға 1жұмыртқаны, лимон суын құйып, араластырамыз.Осы дайын суды ұнға құйып,қатты күш салмай илейміз .Дайын қамырды 2-ге бөліп, тоңазытқышқа 2сағатқа қоямыз.Одан кейін фотодағыдай 1см.қалыңдықта жайып,кесеміз де конустарды орап,180гр.қызарғанша пісіреміз.
Заварной крем
Құрамына керек заттар:
2 жұмыртқа ағы(белогы)
0,5ст.қант
Жарты лимон
Жарты стаканнан сәл төмендеу су.
Дайындалуы:
Газға суды қойып,қантты саламыз.Араластырып,бірінші көпіршік пайда болғанда,лимон суын құямыз. Осы кезде миксермен белокты взбивать етеміз,қою болғанда ,дайын ыстық сиропты құйып,суығанша ммксерлеймиз.Болды,крем дайын, трубочкалардың ішін кондитерский мешокпен толтырамыз.
Ас дәмді болсын!!!