Асқабақ қосылған манты

Бізге керегі:

  • Ет — 300 қой еті
  • Пияз — 5дана
  • Асқабақ — 500 гр
  • Тұз бен бұрыш дәміне қарай

Қамырына:

  • Жұмыртқа — 2 дана
  • Ұн — 2 стақан
  • Салқын су — 1 стақан

Дайындалу әдісі:
Етті майдалап тураймыз. Пияз, асқабақты да майдалап турап, етті қосып тұз бен бұрыш салып жақсылап араластырамыз. Енді қамырын дайындап аламыз. Шұңқырлау ыдысқа жұмыртқаны салып су құйып араластырамыз. Енді тұз ұн салып, жақсылап қамырымзды илейміз де жарты сағатқа бетін жауып қоямыз. Жарты сағаттан соң қамырымызды жайып, тортбұрыштап кесеміз де ішіне салмасын салып, мантымызды бүгеміз. Енді манты пісіретін кастрюльдің әр қалпына май жағып, түйілген мантыларды саламыз.
Манты пісіретін кастрюльге су құйып, үстіне қалыптарын қойып, отымызды орташа қылып 40 минут пісіреміз.
Тұздығын өз қалауыңызша дайындауыңызға да болады. Мантымыз піскен соң тұздықты құйып, аскөк сеуіп дастарханға қоямыз.

Жарнама

error: !!!Мақалаларды рұқсатсыз пайдалануға болмайды!!! Сайттағы мақалаларды тек қана жеке басыңыздың қажеттілігі үшін пайдалануға немесе ағартушылық мақсаттарда ғана көшіруге болады. Мақалаларды сайт әкімшілігінің жазбаша рұқсатынсыз коммерциялық баспа өнімдерінде жариялауға, теле-радио хабарларға пайдалануға және басқа да коммерциялық мақсаттарға пайдалануға болмайды. Мысалы, газет-журналдарда жариялау, телебағдарлама сюжетіне пайдалану сынды әрекеттер редакцияның жазбаша рұқсатынсыз жасалмау керек.
Яндекс.Метрика