«Басбуса» – нəзік шығыс тəттісі

Қоспалары:
– 1 ст. ұн
– 1 ст. манка
– 1 ст. кұмшекер
– 1 ст. кокос ұнтақтары
– 1 ст. кефир
– 1 ст. иіссіз өсімдік майы
– 1 жұмыртқа
– 2 шай қ. ванильді шекер
– 2 шай қ. разрыхлитель

Сироп:
– 1⁄2 ст. шекер
– 1⁄2 ст. су
– 2 ас қ. лимон шырыны

ДАЙЫНДАЛУЫ:

Ұн, манка, кокос ұнтақтарын, ванильді шекер, разрыхлительді қосып, жақсылап араластырамыз. Кефир, өсімдік майын, қозғалған жұмыртқа құямыз.
Бəрін араластырамыз, қамыр орташа қою болады. Формаға май жағыңыз.
Қамырды құйып, бірдей қылыңыз. Үстіне бірдей етіп миндаль жаңғақтарын орналастырыңыз. 180 градуста қыздырылған духовкаға пісіріңіз. Шамамен 40 мин пісіру керек. Сироп жасаймыз. Кішкентай кастрюльге шекер, су, лимон шырынын құясыз.
Қайнатасыз, əркез араластырып тұрыңыз, сосын 2-3 мин кайнатыңыз. Сиропты суытып алыңыз. Пісіп шыккан пирогты де сонша уакыт суытыңыз.
Пирогты сол ыдысында өткір пышакпен тікесінен кесіңіз. Əр бөлшектің ортасында жаңғақ болуы керек. Суыған пирогке ыстық сиропты қасықпен құйыңыз.
Пирог дайын! Ол ұзақ уакыт жұмсақ болып тұруы үшін пакетке орап қойыңыз.

Яндекс.Метрика