Хинглаш

Қоспалары:
Қамыр:
Кефир-1 литр
Ұн -1 кг
Тұз,сода – 1 шай қасық
Начинка:
Асқабақ -1 кг
Шекер – қалауыңызша
Топленный майы -300 гр (майлауға)

Қамырды араластырып, 30 минут жабық ыдыста қалдырамыз. Кішкентай шариктер жасаймыз, сосын тағы 5 минутқа қалдырамыз. Барынша жұқалап жаямыз.
Қамырдың шеттерін ақырын кесеміз. Құрғақ табаға орташа отта дайындаймыз. Дайын болғандарын қақпағы жабылатын ыдысқа салып қоямыз, суып қалмауы керек. Дайын болған Хинглашты ыстық суға саламыз, сосын топленный майымен сылаймыз!
Начинкасын былай дайындаймыз: Асқабақтардың дəнін тазалаймыз, бөлшектеп турап, дайын болғанша жай отта буда пісіреміз. Су құямыз, шамамен 100 мл!
Дайын асқабақтан пюре жасаймыз, шекер қосып, жаксылап араластырамыз.

Яндекс.Метрика