Торттардың бетіне арналған шоколадты соус

 

Құрамы:

Какао — 2 асқасық
Шекер — 3 асқасық
Қаймақ — 2 асқасық
Сары май — 50 гр.

Дайындалуы:
Ыдысқа шекер, какао, қаймақ және майымызды салып, араластырып, отқа қоямыз. Үнемі араластырып отырып, барлығы біркелкі қою соус болғанша отты өшірмей араластыра береміз. Соус қызып, қайнауға жақын қалғанда, отты өшіріп, соусты ыстықтай сүзгіштен өткізіп, салқындағанша араластырып отырамыз. Соус салқындағаннан кейін ғана, торттардың бетіне құя берсеңіз болады. Соусты салқындату үшін тоңазытқышқа қоюдың керегі жоқ, себебі соус салқыннан бірден қоюланып қалады да, беті қатып қалады.

 

Яндекс.Метрика