Жүктілік кезіндегі дұрыс тамақтану

Жүктіліктің басталуымен көптеген әйелдер тек тағамдардың әдеттегі құрамын ғана емес, сонымен қатар дайындалған тәсілдерін де өзгертуі керек. Азық-түлікті өңдеу мүмкіндігінше сау болуы керек: буға пісірілген және тұздалған, жақсырақ қуырылған. Тым ауыр және майлы тағамдарды азайту тиіс. Тұздықтардан бас тарту қажет емес, бірақ тұзды шектелуі мүмкін: диетада тұздың асып кетуі ісіну қаупін арттырады.
Басқа ықтимал қауіпті тағамдарға ет, шикі балық суши және сашимидің көптеген түрлерін қоса,шикі жұмыртқалар және олардың құрамындағы тағамдар мысалы, танымал тирамисудесерті жатады. Олар азық-түлікпен уланудан туындайды, ал жүктілік кезінде, тіпті жеңіл улану да үлкен қиындыққа айналуы мүмкін.
Ыдыс-аяқ жуғыш машина да қауіпті емес, бірақ ыдыс-аяқтарды қолмен немесе машинамен жуудан кейін табақшаларда жуғыш зат іздері болмауы үшін арнайы күтіммен шаю қажет.
Жүктілік кезінде сүт өнімдері:айран,сүт,құрт,ірімшік секілді дәруменге бай тағамдарды пайдаланған жөн.Бұл тағамдар сіздің иммуниететіңізді көтеріп қана қоймай,ішіңіздегі нәрестенің толығымен дамуына өте жақсы әсер етеді

Яндекс.Метрика