ФРИ КАРТОФЕЛЬДІ МАЙСЫЗ ПІСІРУ

ҚОСПАЛАРЫ: ●картоп – 5 -7 шт. ● Жұмыртқа ақуызы – 2 шт. ● Тұз (қалауыңызша) ● Паприка тəтті ұнтақталған (қалауыңызша) ● Қара бұрыш ұнтақталған (қалауыңызша). ДАЙЫНДАЛУЫ: 1. Картопты тазалап, брусочка кылып тураңыз (қалыңдығы 1 см) 2. Жұмыртқа ақуызын ақ көбікшесі шыққанша араластырыңыз. 3. Тұз, тəтті паприка, қара бұрыш қосып, араластырыңыз. 4. Картопты терең ыдысқа салыңыз, …

Маклюбе

Құрамы: ✅ Күріш – 0,5кг ✅ Пияз (жуа) – 2 дана; ✅ Картоп- 0,6-0,8кг; ✅ сабиз 0,6-0,8кг; ✅ Ет – 1кг; ✅ Тұз – дәміне қарай. Картоп, сәбіз және ет қанша көп болса, сонша дәмдірек болады:) Дайындалуы: – Ең алдымен, күнделікті тағам пісіріп жүрген қазанды алыңыз. – Енді етті орташа қылып турап, майға қуырыңыз. – …

Лағман

Құрамы: ✔ Қамырына қосамыз: ➖ Ұн — 2 кесе ➖ Су — 4 кесе ➖ Жұмыртқа — 1 ✔ Негізгі құрамы: ➖ Сиыр еті — 1кг ➖жуа— 2 бас ➖ Қызанақ — 1 ➖ Сәбіз — 1 ➖ Болгар бұрышы — 1 ➖ Қызыл бұрыш — 1 ➖ Картоп — 1 ➖ Аскөк — 1 …

Баунти» кәмпиттері

Құрамы: ? 2 дана сүтті шоколад ? 3 стакан какос ? 1 стакан сгущенка Дайындау: Какос пен қою сүтті араластырамыз. Қалып жасаймыз. Ас қағазын алып, төртбұрыш қыламыз. Қалыпқа қою сүтті какосты құямыз. 20 минут тоңазытқышқа салып, қатырамыз. Шоколадты микротолқында ерітеміз. Шоколад құйып, қайтадан қалыпқа салып, қатырамыз.

Хачипури

Құрамы: ? 1 жұмыртқа ? 1 стакан сүт ? 1 стакан ұн ? 300 г сыр ? 30 г май Дайынау: 1. Жұмыртқаға сүт, ұн қосып араластырамыз. 2. Қамырға ірімшік қосып араластырамыз. 3. Табаны майлап, қамырды құйып қуырамыз. Ас болсын!

Етпен кеспе

Керек заттар: тартылған ет (адам санына карай) пияз 2 дана сәбіз 1 дана кызанақ (мен қосқан жоқпын) картоп 1 дана Қамырына: ұн тұз су жасалуы: Алдымен көз мөлшерімен ұн,тұз,су косып,бешбармаққа илегендей қамыр илеп 15минутқа демалдырып қойыңыз! Содан соң,тартылған етке 1 жуамызды майдалап турап,тұз,бұрышын салып араластырып, дөңгелектеп жасап бір ыдысқа тізіп қойыңыз! Ыдысыңызға сұйық май құйып …

Құлпынай қосылған тəтті рулет

Керекті заттар: ? жұмыртқа 5 дана ? қант 200 гр ? ұн 200 гр ? ванилді сахар 1 ш.қ ? қопсытқыш 1 а.қ ? ыстық су 5 а.қ Дайындау жолы: ➖ 1. Жұмыртқаға қантты, ванилді қантты қосып, көлемі үлкейгенше шайқаймыз. Үстіне ыстық суды құйып, тағы шайқаймыз. Басқа ыдысқа ұнға қопсытқышты қосып араластырамыз. Оны жұмыртқа қоспасына …

Тортқа арналған ең қарапайым крем түрлері

1. Классикалық крем – 500 мл сүт – 200 гр қант – 1 шай қасық ванилин – 50 гр ұн – 4 шт жұмыртқа сарысы Алдымен жұмыртқа сарысымен қантты шайқап, оған ұнды, ванилин қосып тағы шайқап аламыз. Сүтті бөлек ыдысқа құйып, қайнағанға дейін отта ұстаймыз. Оттан алып, жұмыртқа қоспасының үстіне құямыз. Шыққан қоспаны отқа қойып, …

Айран қосылған блины

Құрамы: ? 500 мл айран ? 1 жұмыртқа ? 1/2 шай қасық тұз ? 1 ас қасық қант ? 1/2 шай қасық сода ? 3 ас қасық сұйық май ? 1,5 стақан су ? 250 гр ұн ✅ Дайындалуы: Айран, жұмыртқа, қант және тұзды салып миксермен араластырамыз.Содан соң ұн мен соданы қосып миксермен араластырамыз.Сосын су …

«Басма» өзбек тағамы:

Ет ✔ Пияз ✔ Сәбіз ✔ Баялды (баклажан) ✔ Қызанақ ✔ Картоп ✔ Болгар бұрышы ✔ Қырыққабат (капуста) ✔ Сарымсақ ✔ Аскөк (зелень) ✔ Дәмдеуіштер (тұз, бұрыш, кориандр, зира) Жасалу жолы видеодағыдай. Оңай әрі тез. Бұл «думляма» емес. Сондықтан, құрғақ майсыз қазанда пісіреміз. Барлық ингридиенттердің мөлшерін өз қалауыңызша қосыңыз. Дегенмен, еттің үстіне қойылатын пияз көптеу …

Көкөністен өте дәмді рагу

Қоспалары: ● Баклажан 4 штук ● Кабачок 2 штук ● Помидор 7 штук ●огурцы 3 штук ● Чеснок ½ бас ● Кептірілген орегано 2 ас қасық ● Базилик 2 ас қасық ● Шафран 1 ас қасық ● Оливкі майы 50 г ДАЙЫНДАЛУЫ: 1. Таба немесе противень аламыз 2. Баклажан, кабачки, қияр жəне қызанақты тазалаймыз, үлкен …

Нәзік салаты

Бізге керегі: Помидор 2 шт Қияр 2 шт Сыр 500 г Индейка 500 гр Сиыр еті 500 г Жұмыртқаның омлеті ( 3 жұмыртқаны венчикпен араластырып, тұз қосамыз, кейін сковородкағы блины сияқты пісіріп аламыз. Омлет дайын) Салат жапырақтары (жоқ болған соң қоспадым) Майонез Чипсы Дайындалуы: Барлық жазылған ингредиенттерді соломка етіп тураймыз. Тарелкаға суретте көрсетілгендей  қойып шығамыз, …

Нан қосылған котлет

Нан қосылған котлетті дайындау үшін: – 500 грамм қой еті; – 3 тілім нан; – 1 жұмыртқа; – тұз; – дәмдеуіштер; – 1 бас жуа – 500 грамм орамжапырақ; – 3 қызанақ қажет. Дайындалу жолы төмендегідей: 1. 500 грамм етті турағыштан өткіземіз. 2. Үстіне 3 тілім нанды турағыштан өткізіп қосамыз. 3. Бір жұмыртқа қосамыз. 4. …

Яндекс.Метрика