Қоспалары:

Өрік — 400 г
Алма — 400 г
Ақ пияз — 2 шт.
Шекер — 250 г
Шарап уксусы — 100 мл
Чеснок — 2 бас
Ұнтақталған имбирь — 1 шай қасық

Дайындалуы:

1. Алма мен өрікті кубиктен турайсыз
2. Пиязды да солай майдалаңыз.
3. Тереңдеу ыдысқа дайындалған өрікті, алма мен пиязды салыңыз. Шекер, уксус, имбирь қосыңыз. Бұрыш пен шекерді қалауыңызша қосыңыз. Орташа отта қайнатыңыз, қоюланғанша араластырыңыз.
4. Асхана комбайнының көмегімен соусты араластырыңыз. Соус дайын. Оны тоңазытқышта сактауға болады. Ас болсын!