Рогалики

Құрамы:
✔1ст сут (жылы болсын)
✔100 гр слив май (ерітіп аламыз)
✔1 жұмыртқа
✔0.5 пачка разрыхритель
✔1.5ч.л ашыткы
✔4-5 ас қасық шекер ✔Тұз кішкене ғана
Дайындалуы:
1) жоғарыда аталған заттарды араластырып, устіне ұн саламыз илейміз. Жұмсақ қылып илейміз. Сол ушін ұнды аз аздан салып илеу керек. Иленген қамырды улкендеу салафанға орап холодильникке 1 сағатқа қоямыз. Қамыр көтеріледі. 2) 1 сағаттан соң қамырды алып устінен басып бөлеміз. Əр бөлікті жайып, ішіне салмасын.( мейіз ) салып ораймыз. Қалыңдау қылып жаясыздар.
Қызып тұрған пешке бетіне жұмыртқа жағып саламыз. Астында фотода көрсетілген.
3) 200гр 15-20 минутта піседі. Піскен рогаликидің бетіне мёд жағамыз. Егер мёд болмаса жұмыртқа жаққан соң бетіне шекер сеуіп жіберіңіздер. Олда жақсы шығады.
Осы рецептпен аз дегенде 30шт шығады.

Яндекс.Метрика