Қажет азық-түліктер тізімі:
500-550 гр ұн;
180-200 гр сары май;
2 жұмыртқа;
2 ас қасық қаймақ;
220-250 гр қант;
300-500 мл тосап.

Дайындалуы:

1. Ұнның үстіне сары май саламыз.
2. Жұмыртқа саламыз.
3. Қант саламыз.
4. Қаймақ қосамыз.
5. Ас содасын қосамыз.
6. Жақсылап илейміз.
7. Қамырдың үштен бір бөлігін салафанға салып, 1 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз. Қалған қамырды да тоңазытқышқа саламыз.
8. Арада 1 сағат өткен соң үлкен қамырды пештің ыдысына жайып саламыз. Салмас бұрын ыдысқа сары май жағамыз.
9. Кейін қамырдың бетіне тосап жағамыз.
10. Кіші қамырды үккіштен өткізіп, бетіне себеміз. 200 градуста қызып тұрған пешке салып, 15-20 минут пісіреміз.
11. Тосап қосылған печеньеміз дайын. Астарыңыз дәмді болсын!

Жауап беру

Пікіріңізді жазыңыз
Атыңызды жазыңыз