Керекті нәрселер:
? 2 ст сүт
? 1,5 ст ұн
? 2 шт жұмыртқа
? 50 гр секер
? бір шөкім тұз
? 0,5 ш.к. сода
Жасалуы:
Жұмыртқаларды қантпен, тұзбен жақсылап былғаймыз. Содан кейін, сүтті, ұнді, соданы қосамыз да, тагы былғаймыз. Жарты сағаттай тесто тұруы кажет, бетін салфетка н\е сүлгімен бетін жауып қоямыз. Болған соң, қайтадан араластырамыз. Сковородканы майлап, кыздырып тестоны ас қасыкпен құямыз.Орта деңгейдегі отпен алтын сиякты түске дейін пісіреміз (суреттегіндей). Оладьи дайын!