Суши

Керектi заттар:

1. Морская капуста.
2. Курiш.
3. Творожный сыр.
4. Крабовый таякшалар, ет (калаган), кияр.
5. Циновка.

Жасалуы:

Морская капустаны циновканың үстiне қоямыз. Күрiштi жуып пiсiрiп аламыз. Курiштi морская капустаның үстiне қою үшiн қолды уксусты сумен (уксусная вода) жуып отыру керек. Күрiш жабысу керек әрi суық болуы керек. Күрiштiң үстiне творожный сырды жағамыз. Крабовый таяқшаларды, еттi, қиярды ұзын — ұзын таяқшалар етiп кесемiз. Содан кейiн творожный сырдың үстiне қоямыз. Сосын циновканың көмегiмен сушиды (роллы) қатты басып ораймыз. Кiшкентай суши (роллы) етiп кесемiз. Суши (роллы) дайын.