Құс етінен дайындалатын салат

UF

44 ҚАРАПАЙЫМ РЕЦЕПТ САЛАТТАР

Категориясы: Тағам


 

ЕТ САЛАТЫ

Құрамы:
400 грамм ет, 10 түйір картоп, 2 жұмыртқа, 3-4 түйір тұздалған қияр, 1 кесе қаймақ немесе майонез, жарты кесе 2 проценттік сірке суы, тұз бен бұрыш татымы мен дәміне қарай.
Дайындау процессі:
Пісіріп, суытылған ет пен картоп жұқа етіліп, қиықшаланып кесіледі. Оған жұқалап туралған тұздалған қияр, ұсақтап туралған жұмыртқа қосылады. Сөйтіп кеңірек ыдысқа салынады да, тұздалып, бұрышталады. Сірке суы, содан соң қаймақ құйылады.
Дастарқанға әкелерде арнайы салат ыдысына салынады.

ҚАЗАҚША САЛАТ

Құрамы:
200 грамм ет (төрт түліктің кез-келгенінің еті), 1 шай қасық өсімдік майы (қуыруға), 2 түйір картоп, бір тұздалған қиярдың 74 бөлігі, бір сәбіздің 1/4 бөлігі, 3 ас қасық көк бұршақ, 3 ас қасық майонез тұздығы, бір шай қасық аскөк, 1 жұмыртқа.
Дайындау процессі:
Ірі-ірі етіп кесілген ет кесектері қуырылады. Салқындағаннан кейін жұқалап кесіледі. Алдын ала ұсақтап турап, араластырылған көкөніске (қияр, сәбіз, көк бұршақ т.б.) майонез тұздығы құйылады. Содан соң арнайы салат ыдысына салынып, жан-жағы әлгі жұқалап кесілген етпен көмкеріледі. Ортасына екіге бөлініп, жиектері гүл секілді иректеліп кесілген жұмыртқа қойылады. Бетіне аскөк себіледі.

ҚҰС ЕТІНЕН ДАЙЫНДАЛҒАН САЛАТ

Құрамы:
500 грамдай құс еті, 4-5 түйір картоп, тұздалған 1-2 қияр (помидор), 1 түйір жұмыртқа, 5-6 салат жапырағы, 3 ас қасық көк жуа, тұз бен бұрыш татымы мен дәміне қарай.

Дайындау процессі:
Құс еті өз алдына бөлек асылады. Сырты тазартылған картоп қабығы аршылмай пісіріледі. Екеуі де салқындатылады. Содан соң картоптың қабығы сыдырылып аршылады. Сөйтіп картоптың бәрі, ал құс етінің тең жартысы текшелеп кесіледі. Тұздалып, бұрышталады. Араластырылып, арнайы салат ыдысына салынады да үстіне қаймақ құйылады. Салаттың дәл ортасына өрнектеп кесілген жұмыртқа қойылып, ұсақтап туралған көк жуа себеленеді. Бір бұрышына салат жапырағы салынады.
Құс етінің манағыдан қалған жартысы жапырақтап туралады да сонымен салаттың жан-жағы көмкеріледі.