Құрамы:

1 кг аскабақ;
1 дана пияз;
2 тис сарымсақ;
30-50 гр сары май;
100 мл сливки;
2 ас.к сұйык май;
1/3 ч.к. қант;
Туз,кара бұрыш дәміне қарай

Дайындалуы:

Асқабақты алып оны жуып,кубиктап тураймыз.Пиязбен чеснокты майдалап тураймыз. Енді пиязды қуырамыз.Табаға сұйық май мен сары май қосып қуырамыз.Чеснок қосып тағы қуырамыз. Аскабақ пен қант қосып 6мин қуырамыз пиязбен бірге. Табаға 1л су құйып қайнатамыз. Қайнағасын астын басып 20мин қайнатамыз. Енді дайын болғасын блэндрмен езіп пюре жасаймыз,оған кілегейді қосып дәмдеуіштерді қосамыз. Сорпамыз дайын, бетін әсемдеп дастарханға тартамыз. Ас болсын!!!