Қажетті заттар:
-3 баклажан
-450 гр фарш
-1 пияз
-тұз
-кара бұрыш
-кызыл бұрыш
-1 а.к өсымдік майы
-1 а.к томатная паста
-2-3 қызанақ
-5-7 дана чеснок
-1 ст ыстык суЖасалуы:
-баклажанды жуып, 2-3 см қалындықта тураңыз
-баклажанды тұздалған суға 30 минутқа қойып қойыңыз
-пиязды майдалап турап, фаршқа қосыңыз
-фаршқа тұз және қара бұрышты қосып араластырыңыз
-фарштан баклажанның размеріндей етіп фрикаделькилер жасаңыз
-суға томатная паста, тұз, қызыл бұрыш және майды қосып араластырыңыз
-қызанақты шар тәрізді етіп 5-6 бөлікке бөліңіз
-сарымсақты тазалап, үлкен бөліктерге бөліңіз
-баклажанның араларына фрикаделькилерді салыңыз (суреттегідей)
-кебабты духовкада пісіретін ыдысқа салыңыз
-кебабтың үстінен томатная паста араласқан суды құйыңыз
-оның үстінен туралған қызанақ пен сарымсақты қойып шығыңыз
-200 градуста 45 минут пісіріңіз!
Кебаб дайын! Ас дәмді болсын!