Фунчозо салаты

Керекті өнімдер:
100 г фунчоза вермешелі
30 г (1 пакет) арнайы фунчоза дәмдеуіші
100 г қияр
70 г сәбіз
30 г болгар бұрышы
1 сарымсақ тісі
20 г кез-келген аскөк

Дайындалуы:

Сәбізді үккіштен өткізіп, суы шыққанша езгілеу керек (2-3 минут) .Фунчоза вермешелін 5-7 минут ыстық суда қалдырамыз. Қияр мен блогар бұрышын ұзынша етіп турап аламыз. Аскөк пен сарымсақты майда етіп тураймыз. Шұңғыл ыдысқа бар өнімдерді-сәбіз, болгар бұрышы, аскөк, сарымсақ, фунчоузаны салып, қызған өсімдік майына араластырылған арнайы дәмдеуішті саламыз, жақсылап араластырамыз.Жақсылап сіңуі үшін екі сағатқа қалдырыңыз. Дайын салатты дастарханға ұсына беруіңізге болады.

Қызықты

Тіскебасар

Кепкен тауық еті, қара өрік жəне шампиньон қосылған қатпарлы...

Шілденің шіліңгір ыстығында баланы қалай қорғаса болады?

Шілденің ыстығында балаңызды қорғаңыз! Шілденің шіліңгір ыстығында баланы неден қорғау...

Ана сүтінің пайдасы мен ерекшеліктері

Сәбидің ана сүтін емуінің маңызы зор Сәбидің тіршіліктегі ең алғаш...

Бала, ұрпақ, перзент туралы мақал-мәтелдер (Екінші бөлім)

Қазақ халқының бала, ұрпақ, перзент, ұл, қыз туралы мақал-мәтелдері (Екінші бөлім) *** Балаға...

Қол мен өкше жарылуы

Жаз мезгілінде көбіне өкшеміз қатты жарылып жатады. Жеңіл аяқкиім...