Керекті заттар:
1 жұмыртқа
750 мл сүт
5 ст. л. қант
1 ч.л. тұз
360 г ұн
3 ст. л. какао
50 мл ас майы
Креміне:
750 мл қаймақ 33-35%
сахарная пудра 100гр
Дайындалуы:
Жұмыртқа, қант, тұзды араластырамыз. Жылы сүт құйып, какао,ұн салып венчикпен араластырамыз. Ең соңында май қосып, тағы бір рет араластырамыз. Мен табама май жақпаймын, бірақ жабысып жатса жағуыңызға болады. Блины жұка болғаны жақсы, сондықтан, егер қалың болып кетіп жатса, жылы сүт косыныз.
Кремін дайындау үшін:
Қаймақты сахарная пудрамен соғып тоңазытқышқа салып қоямыз. Сливочный сыр қоссаңыз да болады. Блиныдың барлығын суытып, кремді көбірек жағып тортты жинаймыз. Үстіне какао, шоколад шашып қойсаңыз да болады, бірақ шоколадты маймен ерітіп үстінен құйсаңыз жақсы болады.