Көкөністерден дайындалған сорпа

Құрамы:
Сиырдың қабырға еті
Картоп 7-8 дана кішігірм
Сәбіз 1 дана
Кабачок 0,5 дана
Болгар бұрышы 1 дана
Аскөк 1 (буым)
Сарымсақ 1 тісшесі
Орамжапырақ (азғантай)
Жасыл пияз (дастарxанға ұсынар кезде себесіз)
Тұз (дәміне қарай)
Дайындалуы:

Үлкенірек кәстрөлге етіңізді жуып,үстіне суық су құйып,отқа қоясыз.Қайнаған соң (көбігін аласыз).Солай 2 жарым сағат орташа отта пісіресіз.
2.Тұз,ұнататын дәмдеуішіңізді саласыз.
3.Етіңіз жұмсарып піскен соң,бір ыдысқа алып тастап,бетін жабасыз.
4.Сәбізіңізді екі бөліп,турайсыз.Жарты шеңбер етіп,орамжапырағыңызды төртбұрыщты етіп турайсыз да,сәбізбен бірге сорпаңызға саласыз.5 мин соң картопты,болгар бұрышын,кабочокты төртбұрышты етіп турап,аскөкті ұсақтап турап,сорпаңызға саласыз.
5.Етіңізді турап,пісіп қалдау дегенде салып жіберіңіз.Піскен піспегенін өзіңіз бақылап көресіз.

spot_img

Қызықты

Босану кезіндегі ауырсынуды жеңілдету

Әйелдер еңбекке қаншалықты көп уақыт жұмсаса, соғұрлым олар ауырмайды....

Босануды жеңілдететін медициналық шаралар

Босанатын кезде қолданылатын ауырсынуды сездірмейтін әдістер Бүгінгі күні босану кезінде...

Тәтті лакомка

Құрамы: 2 жұмыртқа 75 гр жұмсақ сары май 200 гр сүт жылы 7...

Қаймақпен жасалынған коржик!

Қажетті заттар: 2 -  жұмыртқа 1/2 - ст қант 1/2 ст -...

Сусындарға қатысты сұрақ-жауап

Жүкті әйелдердің сусындарды ішулеріне қатысты сұрақ-жауаптар. Алкогольді (спиртті) ішімдіктердің...