✔ Құрамы:
➖ Картоп – 600гр;
➖ Жұмыртқа – 4 дана;
➖ Сұйық май;
➖ Тұз;
➖ Басқа да дәмдеуіштер;
✔ Дайындау тасили :
✔ Картопты тазалаймыз. Оны ұзын жіңішке текшелерге турап, суға салып бірнеше рет жуып аламыз. Суын ағызып, орамалға жайып кептіреміз. Кепкен картопқа тұз бен дәмдеуіштер қосып араластырамыз. Туралған картопты майға 7 минут араластырмай қуырамыз. Қуырылған картопты оттан алып, қасықтың көмегімен кері аударамыз.
✔ Картоп бәлішінде симметриялы болатындай жұмыртқа құятын 4 жер дайындаймыз. Пісіру пешін 200С градусқа дейін қыздырып, картоп бәлішін саламыз. 6 минуттан соң жұмыртқаларды құйып, пісіру пешіне қайта 5 минутқа қоямыз. Осы кезде картоптың бетін қақпақпен жапқан абзал.