Шаурма

Қажетті өнімдер:

Лаваш үшін:

1 стакан сүт
ұн
тұз
дрожь

Iшiне:

2 пияз
300 гр фарш
сәбіз

Ашытқыны жылы суға ерiтiнiз. Көпiршiктене бастаған кезде, сүтке қосыңыз. Тұз бен ұн қосып жұмсақ қамыр илейміз. 30 минутқа жылы жерге қойып қойыңыз. Қамыр көтерілгенше, фарш пен пиязды қуырыңыз, сәбіз қосып араластырыныз. Көтерілген қамырдан аз-аздан бөліп, улкен шелпектер жайыңыз. Майсыз табада асты үсті қызарғанға дейін пісіресіз. Дайын лаваштарға еттен қойып, ораңыз.

spot_img

Қызықты

Бала неліктен жалқау болады?

Бала неліктен жалқау болады? деген сұраққа тоқталмас бұрын. Жалпы...

Босану қалай өтеді?

Босану қалай өтеді? Көбіне, босанатын уақыт толғақтан басталады. Толғақ – бұл...

«Алматы» салаты

Құрамы: сиырдың 400 грамм еті, ірілеу 1 түйір картоп, 1,5...

Тефтели

Тефтели үшін: * Сиыр фаршы — 500 гр; * Күріш —...

Жүктілік кезінде тұзды тағамдар пайдалану зиян емес пе?

Жүкті әйелдер жиі тұздан бас тарту туралы кеңес естиді...