ҚОСПАЛАРЫ:
сүт – 1 стакан;
қайнаған су – 1
ұн – 2 стакан;
сары май – 3 ас қасық;
шекер – 2\3 стакан;
сода – 1 шай қасық;
жұмыртқа – 2 штук.
ДАЙЫНДАЛУЫ:
1. Шəйнекті отқа қойыңыз, суы қайнағанша баскасын дайындай беріңіз. Үлкен ыдысқа сүт құйыңыз. Оған жұмыртқа қосыңыз.
2. Шекерді қалауыңызша қосыңыз. Тəтті құймақ қаласаңыз, көптеу салыңыз.
3. Ұнды илеп, қамырын жайыңыз.
4. Өсімдік майын қосамыз. Араластырамыз. Сода қосыңыз.
5. Суымыз қайнаған болса керек. Қамырға бір стакан қайнаған су құямыз.
6. Қамырды жаксылап араластырамыз. Қамыр тегіс болуы керек. Құймақ пісіретін табаны қыздырамыз. Оны майлаймыз, сосын бір қасық толтырып қамырды құямыз. Құймақты екі жағынан да қуырамыз.