БИСКВИТ ҮШІН:
✖ Жұмыртқа — 5 дана
✖ Кумшекер — 1 стақан
✖ Ұн — 1,5 стақан
✖ Ванилин — 1 пакет
✖ Разрыхлитель — 1 пакет
КРЕМІНЕ:
✖ Cүт — 0,5 литр
✖ Ұн — 1 асқасық
✖ крахмал — 1,5 асқасық
✖ қант — 3-4 асқасық
АРАСЫНА:
✖ Киви — 3 дана
ҮСТІНЕ:
✖ Анар — 2 дана
Дайындау жолы:
? Алдымен 5 жұмыртқамыздың ақуызын сарыуыздан бөліп алып, құрғақ ыдысқа салып, миксермен араластырамыз, ақуызымыз көпіре бастағанда қантымызды саламыз = шамамен 5 минут араластырамыз, ыдысымызды төңкергенімізде ыдысқа жабысып туруы қажет.
? Енді сарыуызымызды қасықпен араластрып, ақуызымызға саламыз = ағаш қасықпен төменнен жоғары қарай абайлап араластырамыз. Ұнымызды разрыхлительді ванилинді ситодан өткізіп, жұмыртқаларымыздың үстіне салып,оны да ағаш қасықпен төменнен жоғары қарай абайлап араластырамыз, формаға салып, 180 дәрежеде 30-35 минут пісіреміз.
? Кремін дайындаймыз сүт ұн крахмал қант =отқа қойып үнемі араластырып тұрамыз,қоюланғаннан кейін, тағы да 2 минут оттың астын басып қайнатамыз
? Бисквитімізді 2-ге бөліп, арасына кремнің жартсын құйып, кивилерімізді тізіп қоямыз. Үстін бисквиттің екінші бөлігімен жауып, қалған кремімізді төгіп, жан — жақтарына да жеткіземіз. Үмтін тазаланған анарлармен әсемдейміз
АС БОЛСЫН!