Анар және киви қосылған бисквитті торт

БИСКВИТ ҮШІН:

✖ Жұмыртқа — 5 дана
✖ Кумшекер — 1 стақан
✖ Ұн — 1,5 стақан
✖ Ванилин — 1 пакет
✖ Разрыхлитель — 1 пакет

КРЕМІНЕ:

✖ Cүт — 0,5 литр
✖ Ұн — 1 асқасық
✖ крахмал — 1,5 асқасық
✖ қант — 3-4 асқасық

АРАСЫНА:
✖ Киви — 3 дана

ҮСТІНЕ:
✖ Анар — 2 дана

Дайындау жолы:

? Алдымен 5 жұмыртқамыздың ақуызын сарыуыздан бөліп алып, құрғақ ыдысқа салып, миксермен араластырамыз, ақуызымыз көпіре бастағанда қантымызды саламыз = шамамен 5 минут араластырамыз, ыдысымызды төңкергенімізде ыдысқа жабысып туруы қажет.

? Енді сарыуызымызды қасықпен араластрып, ақуызымызға саламыз = ағаш қасықпен төменнен жоғары қарай абайлап араластырамыз. Ұнымызды разрыхлительді ванилинді ситодан өткізіп, жұмыртқаларымыздың үстіне салып,оны да ағаш қасықпен төменнен жоғары қарай абайлап араластырамыз, формаға салып, 180 дәрежеде 30-35 минут пісіреміз.

? Кремін дайындаймыз сүт ұн крахмал қант =отқа қойып үнемі араластырып тұрамыз,қоюланғаннан кейін, тағы да 2 минут оттың астын басып қайнатамыз

? Бисквитімізді 2-ге бөліп, арасына кремнің жартсын құйып, кивилерімізді тізіп қоямыз. Үстін бисквиттің екінші бөлігімен жауып, қалған кремімізді төгіп, жан — жақтарына да жеткіземіз. Үмтін тазаланған анарлармен әсемдейміз

АС БОЛСЫН!

spot_img

Қызықты

Балаларға арналған VI халықаралық «Балалық шақ`12» тауарлар көрмесі

2012 жылы 6-8 қыркүйек аралығында Алматы қаласындағы Almaty Towers...

Бесік той (Бесікке салу)

Бесік той — дәстүр, отбасындағы тұңғыш нәресте дүние келгеннен кейін,...

Ауыру кезінде баланы қалай тамақтандыру керек

Суық тию немесе улану кезінде әрбір бала тамақтан, соның...

Фетальді алкогольді синдром жайлы не білеміз?

Фетальді алкогольді синдром немесе ұрықтың алькогольді синдромы (басқа атаулары:...

Самса

Cамсаның қамырына керекті азық-түлік: Ұн – 4 стақан Су...