Черникадан дəмді пирог

Қоспалары:

қамырына:
жұмыртқа 2 шт.
Кумшекер 00 гр.
разрыхлитель 1.5 толы шай қасық
сары май 120 гр. еріту керек
ұн 350-400 гр.

начинка үшін:
черника 200-250 гр.

заливкасына:
жұмыртқа 2 шт.
қаймақ 180 гр.
шекер 100 гр.
ұн 2 ас қасық

Қамырға қажетті қоспаларды кезекпен қосып, араластырасыз. Ең соңында ұнды порция қылып қосыңыз. Қамыр жұмсақ пластиллин сиякты болуы керек. Тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Заливка жасаймыз. Жұмыртқаны жарып, қаймақ, шекер, ұн қосамыз. Араластырамыз. Ұнды қалыпқа орналастырыңыз. Жемістерді саоыңыз, заливка құйыңыз.
25-35 мин пісіріңіз. Пирогты толықтай суытып тек сосын кесіңіз.

spot_img

Қызықты

Балада есту қабілетінің нашарлауы

Бұл мақалада жаңа туған балаларда есту қабілетінің бұзылуына назар...

Ультрадыбыстық зерттеу (УДЗ)

Ультрадыбыстық зерттеу (УДЗ) — ағзаны ультрадыбыстық толқындар көмегімен инвазивті емес түрде...

Жүкті әйелдерге керекті кеңестер

Қыз баласы ақ отауға келін болып түскеннен бастап -...

Азық-түлікті тоңазытқыш көмегінсіз қалай сақтаймыз?

  1. Нан тез құртылмас үшін нан салғышқа нанмен бірге...