РЕЦЕПТ:

Ұн- 3 стакан
Кефир — 1 стакан
Жұмыртқа — 2 дана
Шекер — 1 шай қасық
Тұз — 1 шай қасық
Сода — 0,5 шай қасық
Өсімдік майы — 1 ас қасық
Қатты сыр — 400 грамм
Сары май — 50 грамм.

ДАЙЫНДАЛУЫ:
1. Кефирге 1 жұмыртқа, тұз, шекер, өсімдік майын қосып, бəрін жақсылап араластырыңыз
2. Електен өткізілген 2 стакан ұнға сода салыңыз, сосын кефирге қосыңыз. Жұмсақ қамыр илейміз, стакандағы ұнды сеуіп тұрыңыз. Қамыр жұмсақ болуы керек, ол қолыңызға жабысатын болады. Қамырды майлықпен жауып, біраз уакытқа қалдырыңыз.
3. Сырды ірі теркадан өткізіңіз, 1 жұмыртқа қосып араластырыңыз.
4. Қамырдан шұжық формасын жасап алыңыз да, оны 9 бөлікке бөліңіз.
5. Əр бөлігінен лепешка жасаңыз, ортасына начинка салыңыз.
6. Дайын болған қамырды жаямыз, тағы соны кайталаймыз.
7. Хачапуриді табаға салып екі жағынан да қызартып қуырамыз, майсы қуырамыз.
8. Дайын болған хачапуриге сары май жағамыз!
Ас болсын!⠀ ⠀