Құймақ

Құймақ құрамы:

  • 2 жұмыртқа;
  • 2 стақан сүт;
  • 1,5-2 стақан ұн;
  • 2 ас қасық қант;
  • 0,5 шай қасық тұз;
  • 0,5 шай қасық ас содасы;
  • 2 ас қасық сұйық май.

Құймақ дайындау:

Жұмыртқа мен қантты араластырамыз. Тұз, сүт, сұйық май, ас содасын қосамыз. Ұнды біртіндеп қоса отырып, жақсылап араластырамыз. Құймақтың қамыры қою да, сұйық та болмауы керек. Құймақ пісіретін табаға кішкене май тамызамыз. Бір кішкентай ожау көлемінде құймақтың қамырын құямыз. Екінші бетіне аударамыз.Дайын құймағымызды құлпынай тосабымен немесе қаймақпен бірге дастарханға қоямыз.Құймағымыз дайын.

spot_img

Қызықты

Депрессия және психоз

Бек депрессиялық шкаласы - депрессия деңгейін анықтауда қолданылатын әдіс. Үйде...

Жаңғақты печенье

Құрамы: 2 жұмыртқа 200 гр сары май 1 стакан құмшекер 1 шәй қасық...

Чебуректер

Құрамы: Қамырына: 1 стақан айран; 1 жұмыртқа; тұз; ұн (мөлшері қамырдың иленуіне байланысты). Салындысына: 4-5 жұмыртқа; жусай; тұз. Дайындалуы: Жұмыртқаны...

Ертерек жүкті болудың 7 амалы

Қалай ертерек жүкті болуға болады? деген сұрақ көптеген жас...

Бірінші сүт тістен бастап: баланың тістерін күту құпиялары

Бүгінгі күні кариес мектепке дейінгі және мектеп жасындағы балалардың...