Кепкен нан көжесі

Құрамы:
4 ас қасық ұнтақталған кепкен нан, жұмыртқа сары уызының 1/3 бөлігі, кесенің 1/4 бөлігіндей су, 2 кесе сүт, 1 шай қасық қант, 2 шай қасық сары май, тұз әркімнің қалауынша.

Дайындау процессі:
Алдын ала ұнтақталған кепкен нан ұны елеуішпен еленеді. Сонан соң су қосылған сүт қайнап жатқан ыдысқа салынады. Сөйтіп тағы бір қайнатылады да оттан алынады. Жұмыртқаның сары уызы, алдын ала су қосылып дайындалған салқын сүт, қант, ванилин, сары май қосылып, тұз салынады. Дастарқанға жылы күйінде әкеледі.

Яндекс.Метрика