Куриный пирог

Ингредиенты:
Куриное филе/тауық еті – 500 г
Мука/ұн(кукурузная/пшеничная цельнозерновая/овсяная)- 5-6 ст.л
Яйцо/жұмыртқа-1 шт
Жуа – 1шт
Чеснок/сарымсақ – 1 ломтик
Помидор/қызанақ -1шт
Сыр/ірімшік – 50 г
Сметана/қаймақ – 3 ст.л
Соль,перец,специй/тұз,бұрыш,дәмдеуіштер
Оливковое масло/зәйтүн майы
Приготовление/дайындалуы:
Тауық етін блендерден (не ет тартқыштан ) өткіземіз. Жартысын басқа ыдысқа алып қоямыз. Қалған тартылған етке жұмыртқа, тұз, бұрыш, ұнды қосамыз. Қамырды формаға біркелкі етіп жайып, шетін көтереміз(бортики). 180-200’С Қызып тұрған пешке 15 минутқа қоямыз. Салмасын дайындау үшін табаға зәйтүн майын құйып, қалған тартылған етті, пияз бен сарымсақты қуырамыз. Тұз, бұрыш, дәмдеуіштер, қаймақты қосып, бықтырамыз.
Пештен қамырды алып шығып, бетіне салмасын салып, оның үстіне домалақтап туралған қызанақты қойып, теркадан өткізілген ірімшікті себеміз. Тағы 15-20 минут пеште ұстаймыз.
Дәмі сәл пиццаға да келеді.

Яндекс.Метрика