Құрамы:

? Фарш — 500 г
? Лаваш армяндық — 1 шт.
? Қызанақ — 250 г
? Пияз — 200 г
? Сүт — 500 мл
? Бидай ұны — 1 ст.л .
? Тұз
? Қатты ірімшік — 150 г

✅ Дайындалуы:

1. Ет фаршын 3-4 минут табада қуырамыз. Кішкене тұз қосып, тарелкеге саламыз.
2. Кішігірім туралған пияз бен қызанақ қосып, сол табада қуырамыз. Балғын көк шөп қосамыз.
3. Сүтті соус жасаймыз. Ол үшін ас қасық ұнды сүтке қосып, тұз қосып, қайнатамыз.
4. Майланған қалыпқа қатпарлап саламыз.
1 қатпар- жұқа армян лавашы.
2 қатпар- фарш.
3 қатпар- лаваш
4 қатпар- көкөністер
5 қатпар- лаваш.
5. Үстіне қоспаны құйып, сыр қосып, 30-40 минут пісіреміз.