Қоспалары:

Картофель орташа көлемде — 450 г
Оливки майы — 2 ас қасық
Пармезан — 150 г
Ұнтақталған қызыл бұрыш — 0,5 шай қасық
Сарымсақ тістерін майдалаңыз немесе құрғақ чеснок 1 шай қасық
тұз — 1 шай қасық
Дəмдеуіштер — 1 шай қасық
Балғын петрушка — ұсынуға

Дайындалуы:

1.Духовканы 220 градусқа қыздырыңыз. Противеньге пергаментті қағаз төсеңіз, май жағыңыз.
2. Картофельді жаксылап жуыңыз, кептіріңіз. Тураңыз жəне үлкен ыдысқа салыңыз. Оливки майын қосып, жаксылап араластырыңыз.
3. Жеке ыдыста үгкіштен өткен пармезан, тұз, бұрыш, чеснок жəне дəмдеуіштерді қосыңыз.
4. Сырды үгкіштен өткізіп, картоп тілімдеріне себіңіз, араластырыңыз.
5. Картофельді противеньге ауыстырыңыз, 30-35 минутқа духовкаға қойыңыз. (картоп қызару керек)
6. Картоп дайын болғанда, духовкадан шығарып, петрушка себіңіз. Соуспен беріңіз.

Ас болсын!