Қажетті заттар:

  • 500 г сүзбе
  • 500 г қаймақ
  • 500 г шие
  • 500 г қант
  • 200 г қант қосылған печенье
  • 100 г май
  • 50 г желатин
  • 1 қалташа шие тоңба

Дайындалу тәсілі:

  1. Желатинді 400 мл суға бұқтырып қойыңыз. Печеньені ұсақ қылып үгітіңіз.
  2. Майды ерітіп, үгітілген печеньеге қосыңыз. Пайда болған қоспадан шелпек нан сияқты шеңбер жасап, арнайы ыдысқа салыңыз.
  3. Шие тоңбасын қалташада жазылған тәсіл бойынша дайындаңыз. Ол суығанша тәтті крем жасаңыз. Крем жасау үшін қаймақты және сүзбені қантпен араластырыңыз. Одан кейін суыған тоңбаны қосып, тағы да араластырыңыз.
  4. Шиенің жартысын блендерге салып, езіңіз. Пайда болған езбені кремге қосып, араластырыңыз.
  5.  Шелпек нанның үстіне кремді құйып, тоңазытқышқа салыңыз.
  6. Дайын болған тортты тоңазытқыштан шығарып, қалған шиемен өрнектеңіз.