Қажетті заттар:
- 500 г сүзбе
- 500 г қаймақ
- 500 г шие
- 500 г қант
- 200 г қант қосылған печенье
- 100 г май
- 50 г желатин
- 1 қалташа шие тоңба
Дайындалу тәсілі:
- Желатинді 400 мл суға бұқтырып қойыңыз. Печеньені ұсақ қылып үгітіңіз.
- Майды ерітіп, үгітілген печеньеге қосыңыз. Пайда болған қоспадан шелпек нан сияқты шеңбер жасап, арнайы ыдысқа салыңыз.
- Шие тоңбасын қалташада жазылған тәсіл бойынша дайындаңыз. Ол суығанша тәтті крем жасаңыз. Крем жасау үшін қаймақты және сүзбені қантпен араластырыңыз. Одан кейін суыған тоңбаны қосып, тағы да араластырыңыз.
- Шиенің жартысын блендерге салып, езіңіз. Пайда болған езбені кремге қосып, араластырыңыз.
- Шелпек нанның үстіне кремді құйып, тоңазытқышқа салыңыз.
- Дайын болған тортты тоңазытқыштан шығарып, қалған шиемен өрнектеңіз.