Сізге керегі:
?фарш — 300-400 гр.
(фарш қоспаса да болады)
?қызанақ — 2 дана
?баклажан — 2 дана
?кабачки — 1-2 дана
?картоп — 2 дана
?петрушка
.
Соус үшін
4 дана қызанақ
1-2 дана дәміне қарай сарымсақ, тұз
1 дана Пияз
1 болгар бұрышы
1-2 ас қ. зәйтүн майы
0,5 шәй қ. құмшекер
4қызанақты қайнаған ыстық суға қайнатып,сыртқы (пленкасы)қабығынан ажыратамыз.
пиязды ұсақтап турап,құмшекер қосып зәйтүн майына қуырамыз.кезегімен болгар бұрышы,сарымсақ пен туралған қызанақтар.тұз салуды ұмытпайық
0,5 кесе су құйып қайнатамыз. Суыған соң блендерден өткізіп аламыз.

Дайындалуы:
баклажанды дөңгелектеп турап,тұзды суға 30 минутқа салып аласыз. Суынан арылту үшін Орамалға жайып алу керек. фаршты тұздап,котлет жасаймыз.
кабачки,картоптың сыртын тазалап,оларды,қызанақты дөңгелектеп турайсыз.
қазанға кезекпен орналастырып,бетіне соус құямыз.аздап су құюыңызға болады.
баяу отта 45 минуттай пісіріп қазаннның қақпағын жауып пісіреміз.

Етті жемейтіндей жан болсаңыз, онсызда жасауыңызға болады.