«Туған жер» салаты

Date:

Share post:

ірілеу 2 жас баклажан, 4 түйір помидор, 3 түйір тәтті бұрыш, сарымсақтың 3 баданасы, бір ас қасық өсімдік майы, 2 шай қасық 3 процентті сірке суы, бір шай қасық көк, тұз бен бұрыш татымы мен дәміне қарай.

Дайындау процесі:
Жуып, тазартылған баклажан қуыру шкафында қуырылады. Содан соң қабығы аршылып, алдын ала дайындалған тәтті бұрыш, сарымсақ және көкпен бірге ұсақтап туралады. Бірақ көктің жартысын салатты әсемдеу үшін алып қалу керек. Помидор да жуылып, ұсақтап туралады. Сөйтіп, көкөністер араластырылып, үстіне өсімдік майы, сірке суы құйылады. Бұрышталып, тұздалады.
Осылай дайындалған салат арнайы ыдысқа салынады. Беті көктермен, жас помидор тілімдерімен әсемделеді, бұрыш себіледі.

spot_img

Related articles

Жөтел – ағзаңыз не жайлы хабар береді?

ЖЕҢІЛ ӨКПЕ! 24 қарашада Алматыда, SANTO компаниясы «Жеңіл өкпе» деген атаумен блогерлер мен журналистерге арналған...

Иллюзиядағы өмір

Көңіл-күйіңіз болмағанда немесе құбылмалы көңіл-күйде жүргеніңізде, жұбыңызбен бала алдында сөзге келіп жүргеніңізде «кішкентай нәресте...

Ана махаббаты

Оқырмандар арасынан келген осы бір хат “Аналық махаббат” жайында тақырып қозғауға түрткі болды. Оқырман хаты: “Менің...

Балалардағы кризистер

  Балада бірнеше кризистік кезеңі болатынын ең алғаш рет 2018 жылы «Научите ребенку думать» деген...