Жүктілік кезінде тұзды тағамдар пайдалану зиян емес пе?

Жүкті әйелдер жиі тұздан бас тарту туралы кеңес естиді – натрий хлориді ісіну, қысымның артуы және токсикоздың көріністері деп айыптайды. Шынында да, тұзды шамадан тыс тұтыну осы және басқа асқынуларға толы. Дегенмен, тұзды теріс пайдаланудан гөрі тұзсыз диетаны жеуге болмайды. Тұз дененің қалыпты жұмыс істеуі үшін қажет: ересек әйелдерге күніне 2000-нан 4000-ға дейін миллиграмм тұз ұсынылады (ДДҰ-ның ұсынымы 5 грамнан артық емес) және қалыпты жүктілігі бар салауатты әйел үшін бұл нормалар бұрынғысынша өзгеріссіз қалады. Тұздың тек ас тұзы ғана емес, ас дайындау кезінде қосылғаны есіңізде болсын.

Қазіргі уақытта көптеген азық-түлік өнімдерінде тұздың мазмұнын қадағалау қиын емес – өндірушілер оны жапсырмаларда көрсетуі керек. Арифметикалық есептеулер жансыз көрінуі мүмкін, бірақ сіз оны әрқашан орындауға тура келмейді. Бірнеше күн ішінде консервілер, консервіленген тағамдар, фабрикаттардан жасалған тұздықтар, чиптер және дайын таңертеңгілік астар диетадан тысқары тұздың құрамында болғандықтан, дәмді жақсартқыштарсыз және күдікті ұзақ сақтау мерзіміне сәйкес табиғи өнімдерге артықшылық берілуіне байланысты болуы керек.

Кейде, әсіресе бірінші триместрде, әйелдер «тұзды тартады». Әдетте, мұндай шабуылдар толық жүктілікте 1-2 рет кездеседі және бұл жағдайда денеңізді қанағаттандыруға және басқа да тағамдар кезінде тұзды шектейтін болса, өзіне тән қытырлақ қияр немесе тіпті бірнеше адамға рұқсат ете аласыз.

Яндекс.Метрика