Афары – лезгин тағамы

Қоспалары:

2 стакан ұн
толмаған стакан су
тұз 1/2 шай қасық
3 ас қасық өсімдік майы
укроп
петрушка
шпинат

 кинза
көк пияз
жұмыртқа
жұмсақ сыр 400 г

ЪДайындалу əдісі:

1. Қамыр жайып, сүлгімен жауып, 30-40 минутқа қоя тұрыңыз.
2. Зеленьдерді жаксылап жуып, кептіріп, ірі етіп турап араластырыңыз.
3. Зеленьге жұмыртқа қосып, араластырыңыз
4. Жұмсақ сырды ірі теркадан өткізіңіз…зеленьдерге қосыңыз
5. Қамырды бірнеше бөлікке бөліңіз. Өте жұқа лепешка кылып жайыңыз.
6. Бір бөлігіне начинка салыңы
7. Жартылай ай формасында жасаңыз
8. Құрғақ сковородкіге қуырыңыз
9.Дайын афарды сливочный маймен сылаңыз

Яндекс.Метрика