Халва

Қоспалары:

2 стақан шемішке (немесе пісте)
1,5 стақан ұн
1/2 стақан шекер
1/2 стақан су
70 гр. пісте майы

Дайындалуы:

Әуелі су мен шекерді қайнатып, сироп дайындап алыңыз. Шемішкені қазанға салып, отқа қуырамыз. енді қуырылған шемішкені қабығымен бірге ет тарткыштан өткіземіз. Ұнды да ыстық қазанда үнемі қозғап отырып,қоныр түске енгенше қуырамыз. Енді ұнды ет тартқыштан өткізілген шемішкемен араластырып, біріккен ұнтақты қайта ет тартқыштан өткіземіз. Енді майды араластырып, жақсылап қозғап, сосын қанттан жасалынған сиропты да араластырып, тоңазытқышқа 1.5-2 сағатқа койып қоямыз.

Қызықты

Балалардың компьютерді шамадан тыс пайдалануларын шектеу

Әр нәрсенің шегі мен орны бар дегендей, балалардың компьютер...

Қызылша салаты

Құрамы: 2-3 түйір қызылша, 1 кесе қаймақ немесе 2 кесе...

«Сәттілік» бәліші

Керекті тағамдар: 5 жұмыртқа 2 стакан сүт 1 стакан қаймақ 2,3 стакан ұн 200...

Корель салаты

Қоспалары: - 400 гр қайнатылған ет - 400 гр қайнатылған картоп -...

Тіл алғыш бала тәрбиелеу үшін

Баланың үлкенді тыңдауы, тіл алғыш болуы тәрбиеден басталады. Тәрбие...