Холодец

Құрамы:

1. Желатин – 1 пачка.

2. Ет.

3. Укроп.

4. Сәбіз.

5. Жүгері консервідегі.

6. Жұмыртканың қабығы.

Дайындалуы :
Алдымен етті пісіріп аламыз. Еттің сорпасын суытып 200 гр сорпаға желатинді салып 30 минутка қойып коямыз. Жұмыртканың бас жағын тесіп ішіндегін құйып аламыз (іші керек емес, тек сырты керек). Жұмыртканың ішін кранға шайіп аламыз. Енді жұмыртқаның ішіне укропты сосын жүгеріні, етті майдалап турап саламыз сәбіз саламыз. Желатин салынған сорпаны газға қойып ысытып аламыз,(тоқтаусыз араластырып тұру керек және ??қайнатпаймыз). Ысыған соң газдан алып суытып оған 250 гр тағы еттің сорпасын косамыз да араластырып жаңағы жұмыртканың ішіне құйып 2-3 сағатқа холадильникке салып коямыз. Дайын болған соң жұмыртканың қабығын ашып оны дастарханға коюға болады.

Яндекс.Метрика