Курник

Қажетті заттар:
-1пачка маргарин
-3 жұмыртқа
-1пачка разрыхлитель
-1 қайнатылған тауықтың сан ети
-Қайнатылған 3-4 картоп
-1-2 бас пияз
-ун, тұз, қара бұрыш

Дайындалуы:

1. Бөлме температурасында ерітілген маргаринге 2 жұмыртқа, 1 пияла мұздай су, тұз, рахрыхлитель араласкан ұнды косып жұмсақ қамыр илеп, біраз уакытка тоңазытқышқа салып қоямыз.
2.Салмасын дайындаймыз. Қайнатылған тауықты, картопты, пиязды турап, қалауымызша тұз, бұрыш қосып араластырамыз.
3.Қамырды алып екіге болеміз. Таба көлеміне қарап жаямыз. (Менің духовкам Казақстан тұрғындары арасында кеңінен қолданылатын АСЕЛ пеші). Табаны майлап бірінші бөлігін төсеймін. Оның үстіне салманы салып, бетін қамырдың екінші бөлігімен жабамын.
4.Бетіне 1 жұмыртқа жағып, қамыр ортасына кішкене ашып қоямыз. 180 градуста шамамен жарты сагаттай пісіремін
5.Курникти духовкаға салған соң 15 минуттан соң алып, ортасына жаймен кайнатылған тауык сорпасынан құю керек.
6.Курниктің майлы болғанын қаласаңыз салмаға аздап қолданыстағы өсімдік майын қосу керек.

Яндекс.Метрика