Керекті заттар:
сүзбе 500-600гр
сгущёнка 1/3бөлігі
ванилин шым-шым
кілегей сүт (33-35%) 250мг
желатин 30гр
су 100мг
шоколад 1/2бөлігі
сүт 50мг
Дайындау жолы:
1. Желатинді суға салып, 20 минут қойып қоямыз. Сүзбені, ванилинді жəне қойытылған сүтті блендерге салып, ұнтақтап, езіп аламыз. Желатинді отқа қойып, араластырып тұрамыз. Бетінде көбіктер пайда болып, желатин еріген кезде оттан түсіріп, суытамыз. Кілегейді көбікті крем болғанша шайқаймыз.
2. Сүзбе қоспасына, кілегейді қосып ақырын араластырамыз. Үстіне желатинді құйып, араластырып, формаға дайын массаны құямыз. Оны 2-3 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз. Шоколадқа сүтті құямыз. Отқа қойып, ерігенше араластырып тұрамыз. Оттан түсіріп, суытамыз. Сəл суыған шоколадты торттың бетіне құйып, жан-жағына жеткізе жағамыз. Оны қайтадан 1 сағатқа, қатқанша тоңазытқышқа қоямыз. Сосын, қалағанымызша безендіріп, дастарханға ұсынамыз.