Құрамы:

500 г фарш
500-700 г картошка
150 г пияз
тұз
бұрыш
өсімдік майы

Қамырына:

100 мл айран
1 жұмыртқа
1 ч.қ. қопсытқыш (разрыхлитель) (немес 0,5 ч.қ. соды)
200-250 г ұн
тұз

Дайындалуы:

1. Жұмыртқа мен айранды араластырамыз.
2. Қопсытқышты. тұз, ұн барлығын қосып қамырды илейміз
Қамырды орамалмен жауып, жылы жерге 1 сағатқа қоямыз.
3. Фаршты тұздап, бұрышын салып араластырамыз.
4. Қамырды жаямыз.
5. Жайылған қамырымызға фаршты саламыз.
6. Фарш салынған қамырымызды орама қылып ораймыз.
7. Ораманы 2-3 см қылып кесеміз. 15 минутқа қоя тұрамыз.
8. Пиязды ұсақтап тураймыз..
9.Картопты тазалап, ірілеу қылып тураймыз.
10. Терең кастрюлге май құйып, пиязды қуырамыз.
11 . Пияздың үстіне картоп саламыз, оның үстіне су құямыз. Су картопты жауып тұратындай болу керек. Қайнатамыз.
12. Картоптың үстіне штрудельді саламыз.
Баяу отта 40-50 минутта дайындаймыз.
Астарыңыз дәмді болсын!