Венстер печеньесі

Керекті заттар:

Маргарин – 250гр
Жұмыртқа – 2 шт
Ас содасы – 0,5 шәй қасық
Секер- 1 стақан
Ұн – 1-1,5 стақан
Варенье (қалауыңыз бойынша) – 1 стақан


Тұз – шымшым

Дайындалуы:

Буға маргаринді ерітеміз. Үстіне жұмыртқа, қант, ас содасы, тұз саламыз. Ұнды илеп салып қамыр илейміз. Қамырды 2ге бөлеміз. 1 бөлігін (аздау бөлігін) мұздатқышқа 15 минутқа салып қоямыз. 2 ші бөлігін жайып майланған противеньге саламыз. Үстіне варенье жағып шығамыз. Мұздатқыштан 2 ші бөлігін алып вареньенин үстінен үккіштен өткізіп шығамыз да пешке 30 минутта 180 С та пісіріп аламыз. Суытып бөліктерге бөліп ұсынамыз

Қызықты

Тауық етінен құймақтар

✔ тауық еті ~300 г ✔1 жұмыртқа ✔1 ас қасық майонез ✔2...

Циститпен ауырмас үшін не істеу керек?

Қыз-келіншектерде көп кездесетін, мазаны қашыратын аурулардың бірі ол цистит. Цистит-...

Жүкті әйелге қажетті минералды заттар

Жүктілік кезіндегі минералды заттар. Жүкті әйелге қажет минералды заттар....

Балаға айтылмауы тиіс сөздер

  Өкінішке орай,ата-аналар балаға ашу үстінде көптеген ауыр сөздер айтып...

Жалқаулықты жеңудің алты жолы

Қақаған қыста жылы көрпенің астына кіріп алып, ашылып кеткен...