«Алматы» салаты

Құрамы:
сиырдың 400 грамм еті, ірілеу 1 түйір картоп, 1,5 түйір тұздалған немесе маринадталған қияр, 2,5 түйір жұмыртқа, ірілеу бір түйір сәбіз, 50 грамм маринадталған жеміс, 2 ас қасық көк бұршақ, 150 грамм ет сілікпесі, 2 түйір жас алма, 1 түйір жас қияр, бір кесе майонез, тұз бен дәмдеуіштер дәмі мен татымына қарай.

Дайындау процесі:
Піскен ет картоп, сәбіз тұздалған немесе маринадталған қияр, маринадталған болгар бұрышы, жас алма жіңішкелеп кесіледі. Бәрі араластырылады, тұздалып, үстіне майонез құйылады да арнайы салат ыдысына үйіп салып, бетіне суытылған сілікпемен араластырылған майонез бен тор секілді өрнек салынады. Сондай-ақ піскен ет, жұмыртқа, сәбіз бөліктерімен, маринадталған жемістермен, көк бұршақ, жас қиярмен, тағы басқа көкөністермен әсемделеді.

Яндекс.Метрика