Бауырсақ

Баурсақ үшін қажетті азық – түлігіміз:

  • сұйық май
  • 1 жұмыртқа
  • Қаймақ
  • Ұн
  • Ашытқы
  • жылы су
  • қант
  • тұз

Ашытқыны дайындап аламыз.
Суға ашытқы, тұз , қант, қаймақ және жұмыртқаны салып, араластырамыз. Үстінен ұнды салып, кішкене сұйық май құйып жібереміз де жақсылап қамыр илейміз. Қамырдың бетін жауып көтерілгенше қойып қоямыз. Қамыр көтерілген соң зуала жасап, қамырымызды жаямыз. Бауырсақты дөңгелектеп немесе төртбұрыштап кесуге де болады. Қазанымызға май құйып, қызған соң бауырсақтарымызды салып пісіреміз.

Яндекс.Метрика