Бауырсақ

Баурсақ үшін қажетті азық – түлігіміз:

  • сұйық май
  • 1 жұмыртқа
  • Қаймақ
  • Ұн
  • Ашытқы
  • жылы су
  • қант
  • тұз

Ашытқыны дайындап аламыз.
Суға ашытқы, тұз , қант, қаймақ және жұмыртқаны салып, араластырамыз. Үстінен ұнды салып, кішкене сұйық май құйып жібереміз де жақсылап қамыр илейміз. Қамырдың бетін жауып көтерілгенше қойып қоямыз. Қамыр көтерілген соң зуала жасап, қамырымызды жаямыз. Бауырсақты дөңгелектеп немесе төртбұрыштап кесуге де болады. Қазанымызға май құйып, қызған соң бауырсақтарымызды салып пісіреміз.

spot_img

Қызықты

Депрессия және психоз

Бек депрессиялық шкаласы - депрессия деңгейін анықтауда қолданылатын әдіс. Үйде...

Баланы қалай қызықтыруға болады?

Қазіргі кезде көп ата-ана "Баланы қалай қызықтыруға болады?" деп...

Фолий қышқылын ішу қаншалықты маңызды? ⠀

Ғалымдар 4753 əйелді зерттеп, құрамында 800 мкг фолий қышқылы...

Дені сау аяқ – баланың қуанышы мен ата-аналардың тыныштығы

Баланың дамуындағы ең бастысы не? Бұл оның қозғалысы. Тек...

Рафаелло торты

Бисквиттің құрамы: жұмыртқа 3 дана қант 150 г су 4 ас қасық ұн...