«Чаxоxбили» — Құс етінен бұқтырылып дайындалатын Грузин xалқының ұлттық тағамын дайындайық.

Сізге керегі
1 тауықтың жарты еті
ащы бұрыш — 1 дана
жуа — 1 дана
болгар бұрышы — 1 дана
сарымсақ (чеснок) — 3 шт
қызанақ — 2 дана
слив май — 1 ас қасық
соя соусы,1 жұмыртқа (қоспаса да болады)
укроп,кинза,тұз

Дайындалуы:
тауық етін жақсылап жуып,бөлшектерге бөлеміз.Бір ыдысқа салып оған соя соусы+жұмыртқа?+тұз +теркадан өткізілген чеснок қосылған сұйықтық құйып 20 минутқа қоямыз.
қызанақты жуып,бір ыдысқа салып,үстінен ыстық су құямыз.5 минуттан кейін сыртқы қабығынан ажыратасыз.Кішкене төртбұрыш етіп турайсыз.
слив.Майды табаға ертітіп, тауықтың етін салып орташа отта қуырамыз.оған жартылай дөңгелектеп туралған пиязды қосып қуырып болған соң 0,5 ас.қ. Томат және қызанақты қосып,түбі жабыспайтындай азғана су құйып 15-20 минуттай бұқтырамыз.
келесіде бұрыштарымызды қосып тағы 10 минут пісіреміз.Ең соңынан кинза,укроптарымызды қосып 5 минут бұқтырамыз.
Міне дайын, ас болсын!