Наполеон торты

Құрамы:

? Сары май – 300гр
? жұмыртқа – 2 дана
? су – 150 мл
? сірке суы – 1 ас қасық
? тұз
? ұн

Кремге керегі:

? Сары май -300-350 гр
? Сгущенка – 1 банка

Напалеон тортының дайындалуы:

Жұмыртқаларды араластырамыз да тұз қосамыз. Суық суға сірке суын қосып, жұмыртқаға қосамыз. Енді сары май мен ұнды қосып жақсылап, қамыр илейміз. Қамырды 10 немесе 12 бөлікке бөліп тоңазтқышқа жарты сағатқа қоямыз. Жарты сағат өткен соң қамырымызды алып, жаямыз. Барлық қамырымызды дөңгелектеп жайып, пешке пісіреміз .
Кремімізді дайындаймыз. Сары май мен сгушенканы миксерге салып жақсылап араластырамыз.
Дайын болған корждарымызды алып арасына кремді жағамыз. Бір екі коржымызды үгітіп, тортымыздың жанғына айналдыра және үстіне себеміз. Напалеон тортымызды тоңазтқышқа 2-3 сағатқа қоямыз. Дастарханға қоярда бетін өз қалауыңызша жемістермен сәндеп қоюыңызға болады.

Яндекс.Метрика