Орео печеньесі

Керекті заттар:

150 гр жылы сары май
300 гр ұн
1 ш.қ разрыхлитель
60 гр какао
150 гр кант
2 жұмыртқа
1 ш.қ ванилин

Крем:

100 гр жұмсақ сары май
250 гр ұнтақ кант
1 а.қ сүт
1 ш.қ ванилин

Жасалуы:

Сары май мен қантты араластырамыз миксермен. Оның үстіне жұмыртқа мен ванилин қосып бірнеше минут, қант ерігенше араластырамыз. Басқа ыдыста ұн, какао, разрыхлительді араластырамыз. Осыған манағы араластырған сары майымызды қосамыз да, қасықпен жақсылап араластырамыз. Оны столдың үстіне қойып, қамыр илейміз. 3 бөлікке бөлеміз. Әр үш бөлікті әр салафанға салып, тоңазытқышқа саламыз бірнеше минутка. Крем жасаймыз. Сары майды миксер мен араластырамыз да, ванилин косамыз. Араластырып болған сон, бірте- бірте ұнтақ кантты косамыз. Араластырып турамыз.

Сут косамыз да араластырамыз. Тестоға көшейік. ӘР бөлікті оқтаумен жаямыз. (калындығы шамамен 3-5 мм) Стаканмен формасын шыгарамыз. Табаға пергамент кагазын тосейміз де, печеньелерді саламыз. Алдын ала кыздырылган пешке, 190 градуста 10 мин пісіреміз. Кремді салафанға саламыз да, шетін теземіз. КОндитерский мешокка салсаныз болады. 2 печеньени алып, біреуіне пакет аркылы крем жағамыз да, үстіне еінші печеньені койып, басамыз. Печенье дайын!
Асыңыз дәмді болсын!

Яндекс.Метрика