Сұлтан кебап

Құрамы:
200 гр фарш
2 пияз
1 помидор
1 болгар бұрышы
Тұз, паприка, тмин
Соус:
3 шт чеснок езілген
2,5 стакан қою айран
0,5 шай қасық тұз
Бұрышты соус:
2 ас қасық сары май
3/1 шай қасық қызыл бұрыш

Көкөністердің барлығын майдалап турап, фаршпен бірге қуырып, тұз, бұрыш қосып пісіріп аламыз.
3 лавашқа дайын болған асымызды бөліп салып, рулет етіп орап, бірнеше бөліктерге кесіп бөлеміз. Формамызға май жағып, рулеттерімізді төсейміз.
180 С қызып тұрған пешке лавашымыз сәл қызарғанша 15 минутқа саламыз.
Айранға тұз, езгіштен чеснокты өткізіп қосып соус дайындаймыз.
2 ас қасық сары майды газда ерітіп, бұрыш қосып, екінші соусымызды дайындаймыз.
Пештен шығарған соң, айран соусымыздың жартысын бетіне құйып, пешке тағы 5 минутқа саламыз. Шығарып, сәл суыған соң бетіне қалған айранымызды құямыз, бұрыштан дайындалған соусты қасықпен әр жеріне құямыз. Керемет жұмсақ, тез дайындалатын, дәмі тіл үйірер асымыз дайын!
Махаббатпен
Астарыңыз дәмді болсын!

Яндекс.Метрика