Құрамы:
200 гр фарш
2 пияз
1 помидор
1 болгар бұрышы
Тұз, паприка, тмин
Соус:
3 шт чеснок езілген
2,5 стакан қою айран
0,5 шай қасық тұз
Бұрышты соус:
2 ас қасық сары май
3/1 шай қасық қызыл бұрыш

Көкөністердің барлығын майдалап турап, фаршпен бірге қуырып, тұз, бұрыш қосып пісіріп аламыз.
3 лавашқа дайын болған асымызды бөліп салып, рулет етіп орап, бірнеше бөліктерге кесіп бөлеміз. Формамызға май жағып, рулеттерімізді төсейміз.
180 С қызып тұрған пешке лавашымыз сәл қызарғанша 15 минутқа саламыз.
Айранға тұз, езгіштен чеснокты өткізіп қосып соус дайындаймыз.
2 ас қасық сары майды газда ерітіп, бұрыш қосып, екінші соусымызды дайындаймыз.
Пештен шығарған соң, айран соусымыздың жартысын бетіне құйып, пешке тағы 5 минутқа саламыз. Шығарып, сәл суыған соң бетіне қалған айранымызды құямыз, бұрыштан дайындалған соусты қасықпен әр жеріне құямыз. Керемет жұмсақ, тез дайындалатын, дәмі тіл үйірер асымыз дайын!
Махаббатпен
Астарыңыз дәмді болсын!