• Асқабақ майы — ең сапалы табиғи май болып саналады.

Грейпфрут шырынымен ішу арқылы өттегі тастан арылуға болады.

Асқазан ауруларында емдік пайдасы оразан зор. Тамақ алдында 2 шай қасық майды ішу арқылы, асқазан жарасынан, гастриттен жазылуға болады.

Бауыр қызметінің жақсыруына, əрі тазалануына үлкен септігін тигізеді.

Асқабақ майы арқылы ағзадағы паразиттерден құтылуға болады. Ол үшін күніге 3 реттен 1 шай қасық майды 2 апта көлемінде ішу керек.

Асқабақ майының құрамында В дəрумені кездеседі. В дəрумені жүйке жүйесін қалыпқа келтіреді, күйзелістен арылтады.
Сонымен қатар, құрамында А, Е, С, Р, Ғ дəрумендері бар.

Асқабақ майын диарея кезінде қолдануға болмайды.