Буглама

Құрамы:

Ет – 500 гр.
Картоп – 1 кг.
Пмяз – 250 гр.
Курдюк – 90 гр.
Тəтті болгар бұрышы – 500 гр.
Баклажан – 400 гр.
Қызанақ – 500-600 гр.
Петрушка – 1 бума
Тұз – 2 ас қасық

Дайындалуы:

Қазанға бірінші слой қылып курдюкты саламыз. Оны пласт қылып тураймыз. Үстіне ет саламыз, бірақ ірі қылмаңыз. Үшінші слой – жартылай дөңгелектеп туралған пияз.
Ары қарай картоп қосыңыз. Егер майда болса бүтіндей, егер ірі болса екіге бөліңіз. Сосын баклажанды ірі дөңгелектеп туралған. Ары қарай тəтті бұрыш, оны тазалап, 4 ке бөліңіз.
Соңғы слой – қызанақ. Тұз қосып, үстінен аскөк себіңіз. Қақпағын жауып, орташа отқа қоямыз. Арада 1,5 сағат өткен соң тағам дайын. Ас болсын!

Қызықты

Нутелла торты

  Қажетті  заттар: Қамырына: -5 жұмыртқа -1 ст қант -3 а.к бал -100 гр сары...

Тұз үңгірлерінің бала денсаулығына пайдасы

Тұз үңгірлері - табиғи тұз үңгірлерінің микроклиматын жасанды түрде...

Науқас сәбидің күтімі қандай болуы керек?

Науқас баланы қалай күту керек екенін әр ана жақсы...

Балаңызды күннің көзінен қорғаңыз

Күннің көзі балаңызға айтарлықтай қауіп төндіруі мүмкін. Сондықтан біз...

«Туған жер» салаты

ірілеу 2 жас баклажан, 4 түйір помидор, 3 түйір...