Құрамы : картоп фарш пияз (адам санына карай қосасыз).

Жасалуы : картоптың ішін ойсыз (шəй қасықпен.Фарш (мен етті турап істедім) пен пиязды бір қуырып, картоптың ішіне нығыздап саласыз.

Подливіне : болгар бұрышы (перец) сәбіз пияз 1 ас қасық томат тұз, кара бұрыш, дәмдеуіштер.

Аталған заттарды қуырып, томат қосып, су құясыз.(1,5 кесе) Су қайнағанда картопты подливтің бетіне тізіп ,баяу отта 20 мин — тай пісіресіз.Піскенін картоптың шетіне шанышқы тығып тексеріңіз.Жанына қалаған гарниріңізді қосып сəндеңіз.Өте дәмді тағам. Айтпақшы, картоптың ойғандағы ортасын тастамай,(ысырап болмасын) пісіріп пирожки жасай салсаңыз болады. Ас болсын!